joi, 27 noiembrie 2008

Masurile de relansare a pietei imobiliare

De la inceputul saptamanii se vorbeste din ce in ce mai mult despre masurile necesare pentru a relansa piata imobiliara, dorindu-se reluarea tranzactiilor pentru deblocarea si evitarea recesiunii in intraga economie.

Ultimile stiri vorbesc despre votatarea scaderii TVA-ului de la 19% la 5% pentru apartamentele cu valoare de pana la 100.000 Euro si o suprafata totala construita de 120 mp. Pentru cei ce vizeaza un apartament nou, in specificatiile acestea au sanse doar la o garsoniera sau, cu noroc un apartament mic de 2 camere.

Cealalta solutie pentru deblocarea pietei este, in acceptiunea mea aceea de REDUCERE A PRETURILOR practicate de catre dezvoltarori, insa aceasta solutie nu a fost pusa inca in practica mai deloc. Probabil acestia asteapta mai multe masuri din partea statului pentru a nu pierde din profit.

Pentru inceputul anului 2009 se preconizeaza ca si BNR-ul, presat de guvern si bancheri, va adopta noi masuri pentru relaxarea creditelor, din cauza blocajului total in cazul imprumuturilor ipotecare si imobiliare ce a survenit din luna octombrie, cand au intrat in vigoare noile norme.

Ramane de vazut insa cum se va proceda cu mentalitatea consumatorilor, scarbiti de intreaga situatie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu