miercuri, 26 noiembrie 2008

Primul faliment imobiliar cu greutate: Gigant Construct

Stirea a aparut in aceasta dimineata in Gardianul.
http://www.gardianul.ro/Falimentul-imobiliarilor.-Criza-financiara-face-primele-victime-printre-constructorii-de-cartiere-rezidentiale-s125037.html

"In sfarsit..." respira usurati toti cei care au prevestit si au insistat asupra crizei si balonului imobiliar format in Romania. Observ cu mahnire cum exista un "apetit de sange" in discursurile jurnalistice referitoare la probleme cu care se confrunta multi dintre dezvoltatori in aceste zile. Sincer, nu-mi doresc nici falimente in masa in randul dezvoltatorilor, nici case confiscate de banca din partea cumparatorilor. Nici una din variantele de mai sus nu vor fi benefice pentru economia romaneasca. Trebuie facuta diferenta intre sarlatanii care s-au imbagatit repede, avand profituri imense, si cei care au facut business adevarat, oferind ceva de calitate (exista si d-astia). Pe de alta parte este clar ca sunt multi oameni ce s-au saturat de aceeasi placa "preturile au crescut cu ...%", mult peste posibilitatea de plata a "cererii" din piata si acum asteapta prabusirea totala, fara a mai tine cont si a mai face diferenta intre cine a facut ceva bun si cei ce au luat pielea oamenilor.

Se pare ca acesta este primul faliment al unui dezvoltator cu notorietate in piata imobiliara Romaneasca, pana acum existand si alti investitori cu mini-proiecte ce au anuntat ca au fost invinsi de criza si renunta la pseudo-cartierele rezidentiale dezvoltate exclusiv cu banii viitorilor clienti.

Totusi, nu pot sa nu ma intreb ce se va intampla cu proiectul Pallady Towers, aflat intr-un stadiu avansat de constructie, dezvoltat de firma Gigant Construct si mai ales ce se va intampla cu cei care au platit deja sume considerabile in vederea achizitiei unui apartament in acest complex.

Un comentariu:

  1. problema imobiliara de la noi cred ca are radacini mult mai adanci. si are legatura cu ideea de calitate a constructiilor. romanul a invatat sa nu se mai arunce cu capul inainte si sa cumpere toate ciudateniile pe post de case...subeleuk

    RăspundețiȘtergere