joi, 27 noiembrie 2008

Un nou val de apartamente noi in Bucuresti

Se apropie sfarsitul anului si odata cu acesta se apropie de finalizare o mare parte din proiectele incepute in perioada 2006 -2007. Se preconizau la inceputul acestui an livrarea a aproximativ 4,000 de apartamente noi (desi nu sunt convins ca vor fi gata toate pana la sfarsitul lui 2008).

Ce se va intampla cu toate aceste livrate acum, in conditia in care exista un blocaj aproape total pe piata apartamentelor noi? Vom asista oare la o scadere la pretul apartamentelor NOI? La cele vechi deja nu mai incape discutie, preturile au scazut cu 15% - 30% in functie de zona, vechime bloc etc, insa in cazul apartamentelor noi singurele reduceri au fost de forma: bucatarie cadou, reducere de 5,000 Euro, s.a.m.d.

Vor lasa in sfarsit speculantii la pret, pentru a se incerca o relansare a pretului? Oare ce se va intampla in 2009 cand vor fi date in folosinta inca aproximativ 5,000 de locuinte noi? Se pare ca vom ajunge in cealalta extrema, unde oferta va depasi cererea, si vom asista la adevarate reduceri de preturi pentru apartamentele noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu